Pasta tarifleri

Narlı Pasta Tarifi

 

Malzemeler

1 su bardağı+2 kahve fincanı nar suyu 

1 su bardağı tanelenmiş nar 

4 adet yaprak jelatin 

Krema için: 

1 su bardağı tanelenmiş nar 

1 su bardağı süt 

1 çorba kaşığı un 

1 adet yumurta 

1 çorba kaşığı tozşeker 

2 çorba kaşığı labne peyniri 

Yarım tatlı kaşığı tereyağı 

Kek için: 3 adet yumurta 

55 gram tereyağı 

125 gram bitter çikolata 

4 çorba kaşığı tozşeker 

2 çorba kaşığı un 

1 paket kabartma tozu 

Bir tutam tuz 

Çevresi için: 

100 gram bitter çikolata 

Bir parça sert tereyağı 

Süslemek için: 

1 su bardağı tanelenmiş nar 

Narlı Pasta Yapılışı

KREMA için süt, un, yumurta ve tozşekeri kıvam alana dek çırparak pişirin. Ocaktan alıp, labne peyniri ve tereyağı ilave edin. Mikserle 10 dakika çırpın. Nar ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde nar suyunu ısıtıp jelatini içinde eritin. Nar ekleyip karıştırın. Streç filmle kaplanmış yuvarlak ve çukur bir kaba alıp, buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Kek için yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Aklarını tozşekerle çırpıp tereyağı ekleyin. Sarılarını da ayrı çırpıp aklarına karıştırın. Çikolatayı benmari usulü eritip ilave edin. Un, kabartma tozu ve tuz ekleyip karıştırın. Küçük boy yuvarlak kek kalıbına alıp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Kekin üzerine ılık kremayı yayın. Narlı jöleyi üzerine yerleştirin. Çevresi için yağlı kağıdı kekin ebadında ince uzun kesip tereyağı sürün. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip yağlı kağıdın üzerine yayın. Ilınana kadar dinlendirin. Kağıttan çıkacak kıvama gelince dikkatlice kazıyın. Şekil vererek pastanın çevresine yerleştirin. Narla süsleyip servis yapın.

 

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...