Biber dolması tarifi: Anne eli değmiş gibi...

Geleneksel yemeklerimizden biri olan biber dolması tarifinin en pratik halini sizler için hazırladık. Bu tarifte verilen ölçüler 4 kişilik olacak şekilde yazılmıştır. Hızlı bir şekilde sofralarınızda yerini alacak olan bu geleneksel tarifi deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Giriş Tarihi: 29.09.2024 08:38 Güncelleme Tarihi: 29.09.2024 08:38

YAPILIŞI

Malzemeler:
10 adet dolmalık biber
Bir adet domates
İç Harcı İçin:
200 gram kıyma
Bir adet küçük boy soğan
Yarım su bardağı pirinç
Yarım su bardağı bulgur
İki tutam maydanoz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
İki çay kaşığı tuz
Bir çay kaşığı kuru nane
Bir çay kaşığı kimyon
Bir çay kaşığı karabiber
Sosu İçin:
Bir tatlı kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı su
Yapılışı:
Biber dolmasının dokusunu bozmadan bir bıçak yardımı ile sap kısımlarını nazik bir şekilde çıkarın ve çekirdeklerini temizleyin.
İç harcını hazırlamak için geniş bir kabın içerisine kıymayı ekleyip, ince doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, yıkanmış pirinç, bulgur, salça, zeytinyağı, baharat ve tuzu da ekleyerek tüm malzemeleri karıştırın.
Homojen bir karışım elde ettikten sonra biberlerin iç harcını yerleştirin ve tencerenin içerisine dik olacak şekilde dizin.
Domatesleri küçük küçük kesin ve dolmalık biberlerinin üst kısmına yerleştirin.
Son olarak sosu hazırlayın ve tencerenin içerisine döküp kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra ise ocağın altını kısın ve yaklaşık 30 dakika daha pişirmeye devam edin.
Piştikten sonra ocağın altını kapatın ve yaklaşık 15 dakika dinlendirin.
Biber dolmanız hazır!
SON DAKİKA SON DAKİKA