Diriliş Ertuğrul 113. son bölüm ile kuşatma başlıyor… Aslıhan'ın intikamını almak isteyen Ertuğrul ve Alpleri and içiyor. Sadettin Köpek öldü mü sorusu Diriliş Ertuğrul 113. Bölüm ile belli olacak. Günalp, Ertuğrul'un peşine düşüyor ve kayı obasını kuşatma altına alıyor. Peki Diriliş Ertuğrul 113. Son bölümde neler yaşanacak? İşte tahminler…
ERTUĞRUL KARACAHİSAR KALESİ'Nİ TERKETTİ
Sultan Keyhüsrev'in fermanı ile Ertuğrul Bey, Karacahisar Kalesi'ni terketti. Böylelikle Emir Sadeddin kendi adamı olan Günalp'i Uç Beyi yaparak gücüne güç katmış oldu.
DİRİLİŞ ERTUĞRUL 113. BÖLÜMDE NELER OLACAK? (TAHMİNLER)
ASLIHAN HATUN ÖLÜYOR
Ertuğrul Bey ve Turgut Alp Söğüd'den geri döndüğünde büyük bir şok yaşayacak. Aslıhan Hatun'un şehit olduğu haberi bütün obayı yasa boğacak.
Emir Sadettin'in yaralandığını gören saray korumaları Aslıhan Hatun'u bulunduğu yerde öldürecekler.
SADETTİN KÖPEK ÖLECEK Mİ?
Sadettin Köpek ölmeyecek. Çünkü tarihten yer alan bilgilere göre; Kendisini Selçuklu şehzadesi olarak kabul ettirmeye çalışan Köpek isyan etti. Çıkan isyanda birçok devlet adamı Saadettin Köpek tarafından öldürüldü. Saadeddin Köpek'in gücünün aşırı derecede artmasından endişelenen II. Gıyaseddin Keyhüsrev, 1238 yılının sonbaharında Sadeddin Köpek'le birlikte Kubadabad Sarayı'na geldi.
SADETTİN KÖPEK NASIL ÖLDÜ?
Sultan Keyhüsrev burada verdiği bir ziyafet sonrasında Hüsamettin Karaca'nın yardımıyla Sadeddin Köpek'i 1239 yılında öldürttü. Cesedi demir bir kafes içerisine konulup kale duvarına asılarak teşhir edildi.
YENİ FRAGMAN İLE BELLİ OLDU
Diriliş Ertuğrul'un yayınlanan 113.bölüm fragmanında Ertuğrul Bey ''Gayrı zor lakin kutlu bir yolculuğa çıkmaktayız. Devletimize dişlerini geçirmiş yılanın kafasını koparma vakti gelmiştir.'' dedi. Devlete dişlerini geçirmiş yılandan kastı ise Sadettin Köpek. Bu nedenle Sadettin'in yaralı olarak kurtulacağı da netleşmiş oldu.
Sultan Gıyasettin Keyhüsrev, Sadettin'in yanındaymış gibi davranmaya devam edecek. Aynı zamanda Ertuğrul Bey ile planlarını uygulamak için de çalışacaklardır.
Mahberi Hatun'da artık Ertuğrul'a destek olacaktır. Sarayda hiçbir dostu kalmayan Mahberi'nin artık Ertuğrul'a güvenmekten başka çaresi kalmamıştır.
İNTİKAM YEMİNİ
Aslıhan'ın şehit olması artık sabırları taşırmıştır. Ertuğrul Bey ve Alpleri intikam yemini ederler. İlk hedefleri ise Sadettin'i öldürmektir.
SADETTİN KÖPEK KİMDİR? İŞTE HAYATI
Hayatının ilk yıllarına dair yeterli bilgi olmayan Sadeddin Köpek'in, Selçuklu sultanlarının hizmetine nasıl girdiği de bilinmemektedir. Baba ve annesinin Konya'nın saygın ailelerine mensup olduğu ve annesinin isminin Şehnaz Hanım olduğu yönünde iddialar vardır. Gerçek ismi "Köpek bin Muhammed" lakabı ise "Sadeddin"dir.
Köpek 1226 yılında, I. Alaeddin Keykubat döneminde Eyyubiler'e karşı düzenlenen seferde sol kanat kuvvetlerinin komutanı olarak görev yapmıştır. Komutanlığının yanı sıra nakkaş, emir-i şikar ve mimar da olduğu bilinmektedir. Yapmış olduğu en ünlü yapı ise Kubadabad Sarayı'dır. Zazadin Hanı'nı da Köpek inşa ettirmiştir.
Alaeddin Keykubat yaşamını yitirince yerine II. Gıyaseddin Keyhusrev geçmiş ve en sadık adamlarından biri Sadettin Köpek olmuştur.
1237 senesinde I. Alaaddin Keykubad vefat edince oğulları arasında taht kavgası çıkmıştır. Bu kavgada Sadettin Köpek ise II. Gıyaseddin Keyhusrev'in tarafını tutmuştur. II. Gıyaseddin tahta çıkınca Köpek kendisi için tehdit olarak gördüğü devlet adamlarını çeşitli sebeplerden öldürtmeye başlamıştır.
Sadettin Köpek, Harizmliler ile yapılan mücadelenin yenilgiyle sonuçlanmasından mesul tuttuğu II. Kılıçarslan döneminden beri devlete hizmet eden atabegi Şemseddin Altunaba'yı öldürtmüştür. Ayrıca Taceddin Pervane, Kemaleddin Kamyar gibi isimleri öldürtüp, Hüsameddin Kaymeri, Celaleddin Karatay gibi isimleri de görevlerinden uzaklaştırmıştır.
Saltanat naibliği ve pervanecilik görevlerine getirilen Sadeddin Köpek, gücünü kanıtlamak için Melikü'l Ümera ünvanıyla sefere çıkmıştır ve 1238 yılında Eyyubiler'in denetiminde bulundurdğu Samsat Kalesi ve diğer bazı kaleleri ele geçirmiştir.
Anadolu Selçuklu tahtına geçmek isteyen Köpek, tahtta hak iddia edebilmek adına I. Gıyaseddin Keyhüsrev'in annesi Şehnaz Hatun ile gayri meşru ilişkisi olduğu ve annesinin iki aylık hamileyken bir başkasıyla evlendiğini, kendisinin de bu evlilikten yedi ay sonra dünyaya geldiğini yani I. Gıyaseddin'in gayri meşru çocuğu olduğu yönünde iddialar ortaya attı.
Gözü tahtta olan Köpek, tüm bu iddiaların yanı sıra devletin kötü gidişinden de Sultanı sorumlu tuttu ve Sultanın Abbasi halifelerinin sancağını değiştireceği, Abbasileri tanımayacağı söylentisini yaydı.
II. Gıyaseddin Keyhusrev, Köpek'in gücünün artmasından endişelenince 1238 senesinde Köpek ile birlikte Kubadabad Sarayı'na geldi ve Köpek'i bertaraf etmek için güvendiği hassa kölelerinden birini Sivas Subaşısı Hüsameddin Karaca'ya gizlice gönderip Köpek'i ortadan kaldırmasını emretti.
Bu emri duyan Hüsameddin Karaca, Kubadabad Sarayı'nda bulunan sultanın yanına gitmeden önce Köpek'e misafir olup güvenini kazanmaya çalıştı ve sultanın hizmetine girmek istediğini kendisine bildirdi. 1239 yılında Hüsameddin Karaca kendisine güvenmeye başlayan Köpek'i bir ziyafet sırasında öldürmeye çalıştı fakat başarılı olamadı. Fakat bu sırada Emir-i Alem Togan'ın kılıç darbesiyle yaralanan Sadeddin Köpek kendini sultanın şaraphanesine attı ve burada şarabdar ve adamları tarafından öldürüldü. Cesedi ise demir bir kafes içine konulup sarayın kale burcuna asıldı.