Hamilelik süreci ve sonrası, anne adaylarının vücutlarında birçok değişikliği de beraberinde getiriyor. Anne olan tüm kadınların ortak derdi ise eski formlarına dönmek ve sağlıklarını tehdit edebilecek bu değişiklikleri gidermek oluyor. Geleneksel olarak yüzlerce yıldır kullanılan yöntemler, basit ve kesin sonuçlar ile mucize gibi etkiler gösteriyor. Bitki Araştırmacısı Dr. Muammer Yıldız, doğal yollarla doğum sonrasında vücudu toparlamak için önerilerde bulundu. İşte doğum sonrasında annelerin yapması gerekenler; Kural: Krem kullanılmalı! (Bu krem hassas ve açık tenlilerde özellikle kullanılmalı.) Gebelik döneminde; 50 gr. kayısı yağı, 50 gr. Acı badem yağı, 10 gr. Portakal yağı karıştırılarak gebeliğin; 5. ayında 2 günde bir 6. ayda günde bir 7. ayda günde bir 8. ayda günde 2 defa 9. ayda günde 2-3 defa çatlak oluşabilecek bölgelere sürülür. Bu yöntem çatlak oluşumunu engellemek için etkili bir uygulamadır. 1. Kural: Sıkı korse kullanılmalı! Doğumun gerçekleştiği andan itibaren, göbek bölgesine (yukarıda tarif edilen yağ veya doğal zeytinyağı) sürülür. Ve bir korse ile karın bölgesi sıkı sıkı bağlanır. Günlük yağı ile göbek bölgesine 3 defa masaj yapılır ve korse giyilir. 2. Kural: Soğuk su tüketilmemeli! Asla ve asla bir bardak dahi soğuk su içilmemeli. Hatta çok az su içilmeli. Ve içilen su ılık olmalı. Var olan ödemi çözmek ve ödem oluşumunu engellemek için günlük içilecek su miktarı kaynatılarak içilmeli. Kaynamış suyun içine dörde bölünmüş limon, 2 dal nane ve kabuk tarçın atılır. Ilık bir şekilde yalnızca bu su tüketilebilinir. 3. Kural: Doğumdan hemen sonra ishal olunmalı! Doğum yapan kadın, kesinlikle ishal olmamalı. İshal, doğan çocuğa zarar vermeyen, yani anne sütüne geçmeyen bir yöntem ile olmalı! Anneye sıvı kaybı verirken; çocuk etkilenmemeli. Bunun için; 200 gr günlük köy tereyağı hafif ateşte eritilir. İçine 100 gr. tabii bal eklenir. Ve ılık iken aç karnına yenilir veya içilir. Kısa sürede bağırsakları yumuşatarak, ishal halini oluşturacaktır. Bu da hem rahatlık sağlayacak hem ödem söktürecek, hem de sarkmayı engelleyecektir. Bu uygulamaya 15 gün boyunca devam edilmelidir. 4. Kural: Yeterli miktarda kanama olmalı! Doğum sonrasında yeterli miktarda kanama olmadıysa; kilo, ödem ve sarkmaya sebep olur. Bunun için en güzel reçete; civanperçemi çayıdır. Civan perçemi kanamayı sağlar ve annenin tamamen temizlenmesine yardımcı olur. Kilo oluşumunu, sarkmayı ve ödemi engeller. Anneyi çokça rahatlatır. Civan perçemi süte karışır fakat bebeğe asla zarar vermez. Ve sütün kalitesini arttırır. Annenin ter kokusunu giderir, akıntıları temizler. Bu küre bir ay devam edilmelidir. 5. Kural: Şifalı bitkisel kürler ile cilt desteklenmeli! • Günlük sakızı yutulur: Cildi gerer, parlaklık verir, kırışıklığı giderir, hücreleri yeniler, gözaltı torbalarını azaltır. Varisleri gidermeye yardımcı olur. Gebelik dönemi sivilce ve cilt lekelerini gidermeye yardımcı olur. Kullanım şekli: Fındık büyüklüğündeki sakız sabah, öğle, akşam; birer adet aç/tok karnına yutulur. • Damla sakızı: Hazmı kolaylaştırır. Şişkinlik ve gazı alır. Cildi besler ve parlatır. Kullanım şekli: Sabah aç karnına fındık büyüklüğünde bir parça damla sakızı ılık su ile yutulur. • Civanperçemi: Ciltte kuruma varsa civanperçemi çayı içilmelidir. Kullanım şekli: 1 Litre kaynamış suyun içine 1 tutam (2 yemek kaşığı az inceltilmiş) civanperçemi çiçekleri eklenir. Çay gibi demlenir ve şekersiz içilir. • Safran: Cilde renk verir. Kanlanmayı arttırarak cildi doğal bir cilt rengine kavuşturur. Kullanım şekli: Günde 3 gr. safranı 3 ayrı öğünde dilediğiniz bir bitki çayına katarak tüketebilir veya toz haline getirip, taze sıkılmış bir meyve suyuna katılıp içi. 6. Kural: Gıdalar ile ödem oluşumu engellenmeli, hazmı kolaylaştırmalı! • Sabahları taze doğal ev yapımı 1 kase yoğurt üzerine bir kahve fincanı doğal zeytinyağı katılır. Bu karışım; hazmı kolaylaştırır. Bağırsak florasını ve emilimini destekler. • Saat 09:00- 10:00 civarı 3 hurma tüketilir. Annenin doğal şeker ihtiyacını karşılar ve sütünü destekler. • Öğle bir kase doğal yoğurt üzerine 3 yemek kaşığı tabii bal eklenir ve tüketilir. Prebiyotiktir. (Bağırsaktaki faydalı bakteriyi destekler ve gıdasını sağlar.) • İkindi- akşam üzeri; 3 adet incir, zeytin yaprağına batırılarak tüketilir. Anne sütünü destekler ve sindirime yardımcı olur. • Nar ekşisi, zeytinyağı ve limon; salatalara eklenerek yenilirse iştahı kapatır ve ödemi engeller.