Son yıllarda Eskişehir ülke içinden çok sayıda turistik otobüsü ağırlıyor. Eskişehirli acenteler, yeme-içme işletmeleri gelen misafirlere hizmet vermekten son derece memnun ve her geçen gün de hizmet kalitelerini yükseltme çabasındalar. Eskişehir'in köklü firmalarından biri olan Urfa Kebap da Eskişehir'e gelen turistik gruplara hizmet veriyor.
Konu ile ilgili olarak Firma sahibi Hüseyin Atay ile görüştük.
Hüseyin Bey, hizmet sektöründe yıllardır faaliyette bulunan biri olarak Eskişehir'e olan turistik ilgiyi nasıl değerlendiriyorsunuz?
Evet. Son yıllarda şehrimizde çok çeşitli plakalı turistik otobüs görmeye başladık. Kars'tan Edirne'ye birçok şehrimizden turistler Eskişehir'i görmeye geliyorlar.
Eskişehir bir destinasyon oldu. Eskişehir'e olan bu ilgiden çok memnunuz.
Turistik grupları da ağırlıyorsunuz değil mi?
Evet. Misafir grubumuza turistik gruplar da eklendi.
Misafirler size nasıl geliyor?
Seyahat acenteleri, rehberler öncesinde bizleri arıyor, gelecekleri tarihi-saati ve yolcu sayısını bizlere bildirip mönü seçiyorlar.
Biz de rezervasyonları bu bilgilere göre oluşturuyoruz.
Urfa Kebap için turistik bir mekân da diyebiliriz o zaman...
Kesinlikle.
Ağırlıklı olarak hangi kebaplar tercih ediliyor?
Okul grupları lahmacunlu mönümüzü, yetişkin grupları ise kuzu ciğerinden özel olarak hazırladığımız Urfa usulü ciğer, tavuk pirzolasından yapılan Hilvan tavuğunu tercih ediyorlar.
Künefe ve kendi imalatımız baklava da tercih gören ürünlerimizden.
Turistik gruplara hizmet verirken nelere dikkat ediyorsunuz?
Tur grupları için zaman çok önemli, geldiklerinde siparişlerinin hazır ve sıcak olması gerekiyor, servis anında da çok hızlı hareket etme zorunluluğu var.
Yabancı turistler de geliyor mu?
Evet, genellikle Arap turistler.
ESKİŞEHİR'İN GÜNEYDOĞU LEZZETİ
Urfa Kebap 1980'den beri faaliyette. Hüseyin Atay, her zaman taze et ve sebze kullandıklarını, temizliğe çok önem verdiklerini söyledi. İyi ustalarla çalıştıklarını ve servis kalitesinden ödün vermediklerini aktaran Atay, "Hangi müşteri kaç şekerli çay içtiğini yemekten sonra hangi tatlıyı yediğini biliriz. Müşterilerimiz memnun bizler de mutluyuz. Müşterilerimizi özel günlerinde de özel hissettiriyoruz" dedi. Turistlerin dışındaki müşterilerinden de söz eden Atay, "Akademisyenler, bürokratlar, iş adamları, esnaf, bayan grupları, öğrenciler… yani her yerden müşterilerimiz mevcut . Fiyat politikamız orta düzeyde olduğu için tek bir kitleye hitap etmiyoruz. Lezzetimiz tüm damak tadına fiyatlarımızda her cebe hitap ediyor " diye konuştu.
3 İŞLETME, 35 PERSONEL
Biraz da firma yapınızdan söz eder misiniz? 3 işletmemiz ve 35 personelimizle 30 yıldır Eskişehir'de hizmet veriyoruz. Doğu mutfağının lezzetlerinden oluşuyor mönülerimiz. Esnaf, işadamları, akademisyenler ve bürokratlar misafir kitlemizi oluşturuyor. Biraz önce de belirttiğimiz gibi turistik gruplar da misafir grubumuza eklendi.