Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kurulumu yapılan ikinci MR cihazının tanıtımı basın mensuplarına yapıldı.
Kurulumu tamamlanan ve hizmet vermeye başlayan ikinci MR cihazının tanıtımının yapıldığı programa Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülmecit Kantarcı, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimi Prof. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız ve hastane yönetimi katıldı.
ERZİNCAN MERKEZ OLACAK
MR tanıtım programında ilk olarak konuşmasını yapan Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimi Prof. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız; Hastanemize kazandırılan ikinci MR cihazımızın tanıtımını ve bilgilendirme yapmak için bir araya geldik. Daha önceden hizmet alımı olarak bir MR cihazımız vardı. Tek cihaz olduğu için hastaların randevuları ileri tarihe verilebiliyordu. Ülke genelinde olduğu gibi bizlerde de 1 veya 2 ay gibi zaman süreçlerinde randevular veriliyordu. Bu ayın başları gibi ikinci cihazımızın ihalesini yaptık ve hizmete girdi. Artık randevu sürecimiz oldukça kısaldı. Acil ve yatan hastalar aynı gün, diğer hastalarımız ertesi gün her türlü EMAR çekimleri gerçekleştiriliyor. Günlük ortalama 230 EMAR çekiliyor. Bu hizmet sayesinde cevre illerden Ülkemizin diğer illerinden hastalarımızın buraya geldikleri bir pozisyona bürünecek. Buda bizleri memnun ediyor." ifadelerini kullandı.
İLERİ TEKNOLOJİ EMAR HASTANEMUZDE UYGULAMADA
Ardından konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulmecit Kantarcı, hızlı bir şekilde işlemlerinin yürütülerek sağlıklı bir şekilde tedavilerinin yapılarak evlerine gönderilmelerine başlamamızın yanı sıra ileri teknoloji EMAR uygulamayı da hastanemize getirmiş olduklarını belirterek yaptığı konuşmasında; ikinci emarımız ile yeni sekanslarda eklendi. Bu sayede ileri düzey görüntüleme ihtiyacı olan tanımsal hastalarımızın da batıya ve daha uzak merkezlere gitmeden kendi merkezimizde çözülmüş olacak. Bu uygulamalara başlanmış olması bizim devletimizin gücünü gösteriyor. Erzincan'da da bu uygulamaların başlamış olması üst düzey yurt dışındaki en iyi uygulamaları yapıyor olmamız bizim için gerçekten büyük bir başarı ve bundan da mutluluk duyuyor emeği olan tüm birimlerimize teşekkür ediyorum." dedi.
BEKLEME SÜRELERİNİN UZUN OLDUĞUNU BİLİYORUZ
Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü olarak 2022 yılı verisine göre 2 milyon 869 bin hasta baktığımız ve 2023 yılı ilk 9 aylık verilere de bakıldığında 3 Milyonun üzerinde bir hasta transferimiz olduğunu görüyoruz. Artan hasta potansiyeli il birlikte gerek tıbbi donanımlara, gerek personel anlamında ihtiyaç da beraberinde artıyor. Bu mihmalde de ilimize ikinci bir Emarın kazandırılması da elzem olmuştu. Bu konuda Rektörümüz, Dekanımız ve Başhekimimiz ile yaptığımız istişarelerde bu ikinci emarın alınmasının gerekli olduğu kararı verildi. Bakanlığımıza artan hasta sayılarımızı da ilettik bu mihmalde de ikinci emar olurumuz geldi. Türkiye'nin farklı bölgelerinde özellikle emar konusunda artan hasta potansiyeli ile bekleme sürelerinin uzun olduğunu biliyoruz. Aylar sonraya verilen günlerin yerine artık sadece ertesi günlere veriliyor duruma geldik. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ile Sağlık İl Müdürlüğümüz arasında yapılan protokol ile hastanemizi birlikte yürütüyoruz. Rektörümüze teşekkür ediyorum. Gerek personellerinden, gerek öğretim üyeleri açısından, gerekse tıbbi anlamda danışmanlık vermesi nedeniyle sürekli istişare içerisindeyiz. İnşallah bundan sonraki ihtiyaçlarımızı da gidereceğiz. Buradan özellikle belirtmek ve teşekkür etmek istediğini söyleyen İl Müdürü Tekin, Ülke genelinde en güzel Radyoloji ünitesine sahibiz. Burada Rektörümüz ve dekanımızın radyoloji kökenli olmalarının etkisi var. Hastalarımız buraya geldikleri andan itibaren bütün problemlerini, bütün tetkiklerinin aynı anda yapıldığı merkeze sahibiz. Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent ve Dekanımız Prof. Dr. Abdulmecit Kantarcı'ya teşekkür ediyor sağlıklı günler diliyorum." dedi.
HASTALAR POLİKLİNİK ÖNLERİNDE BEKLEME SÜRELERİ AZALACAK
Son olarak konuşmasını yapan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent; Erzincan ilimizde akreditasyon protokolü ile Sağlık bakanlığı ile birlikte yürüttüğümüz bir hastanemiz var. Hastanemizde ki sirkülasyon ile gün geçtikçe çoğu hastanelerde olduğu gibi artmakta. Bu sirkülasyonun artması ile birlikte bazı problemlerle karşılaşılabiliyor. Hastanelerde Merkezi konumda olan sirkülasyonu en hızlı bir şekilde azaltmasını beklediğimiz üniteler loboratuvar üniteleridir. Bunların başında da radyoloji geliyor. Radyolojide ki EMAR, ultrason gibi görüntüleme ünitelerinde sirkülasyonları hızlandırabilirsek hastanede sirkülasyon daha hızlı olacağı için hastalarımızın hastalıklarına cevap verme, hastaların poliknilik önlerinde bekleme oranları da düşmüş olacak. EMAR, Ultrasyon gibi tetkiklere daha hızlı bir şekilde yapılması gerekiyor. Birçok hastanede 3 hafta, 3 ay hatta 5 ay ileri zamanlara randevu verilirken hastanemizde randevu süresi en fazla bir haftaydı. Hasta sayılarında ki artış nedeniyle ikinci bir EMAR ihtiyacı doğdu. İkinci Emarı yine hizmet alımı projesiyle hizmete sokmalarından dolayı Başhekimimize, sağlık müdürümüze ve Tıp Fakültesi dekanımıza teşekkür ediyorum. Hastalarımız bundan sonra emar, ultrasyon bölgelerinde daha kısa bir zaman bekleyecekler. Bugün burada bunun müjdesini sizler aracılığıyla Erzincan halkımıza paylaşmak istiyorum." ifadelerine yer verdi.