Kritik toplantıdan okul tatili ve uzaktan eğitim kararı çıktı! Yeni tip koronavirüsün ülkemizde tek bir vaka ile tespit edilmesinin ardından, vakitlice olası tehditleri engellemek için Külliye'deki toplantıdan çok kritik kararlar çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantı 5 saat sürerken, corona virüsüne karşı spordan eğitime kadar birçok alanda önemli kararlar alındı ve Başkan Erdoğan'ın yurt dışı programları iptal edildi. Öğrencilerin en çok merak ettiği soru ise ortaöğretim, ilköğretim ve liselerin tatil olup olmadığıydı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın kameralar karşısına geçerek okulların 1 hafta süre ile tatil edildiğini, sonrasında ise uzaktan eğitim kararı verildiğini açıkladı. Bu kararın ardından özellikle veliler, uzaktan eğitim nedir sorusunun yanıtını araştırmaya başladılar.
Bakan Selçuk canlı yayında ayrıntıları anlatıyor! Canlı açıklamaları izlemek için tıklayın
İşte alınan karar sonrası en çok araştırılan "uzaktan eğitim ne demek?" sorusunun yanıtı...
Uzaktan eğitim, zamandan ve mekandan tamamen bağımsız bir şekilde öğrencinin ve öğretim üyesinin kampüse gelme zorunluluğu olmaksızın mevcut var olan bilgisayar teknolojileri vasıtası ile tamamen sanal ortamda canlı, görüntülü, sesli olarak derslerin işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar izleyebileceği ve görüntüleyebileceği, günümüz şartlarında eğitim ve öğretimin hızla bilgisayar ortamında geçtiği akılcı, çağdaş, yenilikçi bir eğitim sistemidir.
Peki uzaktan dersler nasıl işlenecek? İşte İbrahim Kalın'ın bu soru verdiği yanıt ve derslerin işlenme biçimi...
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; 1 haftalık tatil sonrasında, videolar ve televizyon yayınları üzerinden dersler işlenecek. Detaylar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önümüzdeki günlerde açıklanacak.
EVDEN EĞİTİM NASIL OLACAK?
Uzaktan eğitim sisteminde dersler sanal sınıf ortamında gerçekleştiriliyor. Akademisyen ve öğrenciler internet bağlantısı sağlanan her ortamdan sisteme bağlanarak sınıf ortamında derse katılabiliyor. Sanal sınıf ortamında gerçekleşen eş zamanlı derslerde akademisyenler, görüntülü ve sesli olarak dersi anlatabiliyor, yazı tahtası kullanabiliyor ve hatta bilgisayarında kayıtlı uygulamaları öğrencilerle paylaşabiliyor. Öğrenciler de derse görüntülü ve sesli olarak bağlanabiliyor, ders içerisinde soru sorabiliyor, dosya paylaşımları yapabiliyorlar. Eş zamanlı yapılan dersler kayıt altına alınıyor ve daha sonra tüm öğrenciler, bu kayıtlar sayesinde istedikleri her an o dersi tekrar takip edebiliyor.