72 saat boyunca uymanız gereken 10 kural
Saflaştırılmış tüm yiyecek ve hazır paket ürünlerden uzak durun.
Asitli gazlı ve gazsız içecek tüketimini durdurun.
Sakız dahil tatlandırıcılı hiçbir ürün tüketmeyin.
Tüm et çeşitleri, yumurta, süt ve hayvansal yiyeceklere ara verin.
Sigara, alkol ve hazır meyve suları kesinlikle yasak.
İşlenmiş et, deniz ürünleri, katı yağ eklenmiş tüm yiyeceklerden uzaklaşın.
Çikolata ve tüm tatlılar tüketilmemeli.
Yemekleri zeytinyağı ile pişirmeli, baharatları lezzetlendirmek için kullanmalı ve mevsime uygun taze meyve-sebze alımına dikkat etmelisiniz.
Her gün günün istediğiniz vakti en az 45 dakika yürüyüş yapın.
Bu 72 saat içinde eğer olanaklarınız varsa kese, sauna, masaj ve buhar banyosunu kurallarına göre uygulayın.
BİRİNCİ GÜN
Aç karnına: 1 çay bardağı taze salatalık, fesleğen, nane, maydanoz ve dereotundan hazırlanan sebze suyunu için.
Kahvaltı: 2 ince kesilmiş dilim karpuz
1 küçük boy şeftali
1 tatlı kaşığı bal
1 avuç içi kadar kavrulmamış çiğ tuzsuz fındık
Toksin atıcı salata: Kurutulmuş domates, közlenmiş tatlı kırmızı biber ve taze maydanozu çok ince dilimler halinde kesin ve harmanlayın. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve çok az sumak ekleyerek lezzetlendirin. Kahvaltı sonrası 1 büyük su bardağı, içine limon sıkılmış ılık su için.
Ara: 3-4 adet kuru erik veya kuru hurma
Öğle: 1 büyük tabak zeytinyağlı lahana yemeği
1 kase zeytinyağlı domatesli bulgur pilavı Toksin atıcı salata:
2 adet taze pancarı rendeleyin. Üzerine 1 adet tatlı kırmızı biber, taze fesleğen, 1 adet kuru soğan ve 1 diş sarımsağı ince doğrayın. Üzerine az limon sıkıp, pul biber ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile lezzetlendirin. Öğle yemeği sonrası 2 su bardağı limonlu su için.
Ara: 1 avuç içi kadar kavrulmamış çiğ kabak çekirdeği içi
Akşam: 1 kase mercimek çorbası (limon sıkıp bol baharat ekleyebilirsiniz) 1 kase kurubörülce pilaki Toksin Atıcı Salata: Taze domates, taze salatalık, taze maydanoz, taze yeşil biber ve kuru soğanı ince doğrayın zeytinyağı ile harmanlayın. Üzerine dövülmüş ceviz ve az toz zerdeçal serperek servis edin. Akşam yemeğinden sonra 2 su bardağı limonlu su için.
Ara: 1 fincan sinameki çayı
İKİNCİ GÜN
Aç karnına:
1 çay bardağı taze salatalık, fesleğen, nane, maydanoz ve dereotundan hazırlanan sebze suyunu için.
Kahvaltı:
2 adet taze incir
1 küçük boy muz
1 tatlı kaşığı pekmez
1 avuç içi kadar kavrulmamış çiğ Antep fıstığı içi
Toksin atıcı salata: Kurutulmuş domates, közlenmiş tatlı kırmızı biber ve taze maydanozu çok ince dilimler halinde kesin ve harmanlayın. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve çok az sumak ekleyerek lezzetlendirin. Kahvaltı sonrası 1 büyük su bardağı, içine limon sıkılmış ılık su için.
Ara: 3-4 adet kuru kayısı
Öğle: 2 adet zeytinyağlı garnitürlü enginar (taze, dondurulmuş veya konserve olabilir) 2 ince dilim kavun 1 kase haşlanmış ve dereotu ile karıştırılmış buğday Toksin atıcı salata: 2 adet taze pancarı rendeleyin. Üzerine 1 adet tatlı kırmızı biber, taze fesleğen, 1 adet kuru soğan ve 1 diş sarımsağı ince doğrayın. Üzerine az limon sıkıp, pul biber ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile lezzetlendirin. Öğle yemeği sonrası 2 su bardağı limonlu su için.
Ara: 1 avuç içi kadar kavrulmamış çiğ badem içi
Akşam: 1 kase sebze çorbası (brokoli, lahana, havuç, patates ve diğer sebzeleri ekleyebilirsiniz) 1 kase haşlanmış ve dereotu ile karıştırılmış buğday Toksin atıcı salata: Taze domates, taze salatalık, taze maydanoz, taze yeşil biber ve kuru soğanı ince doğrayın zeytinyağı ile harmanlayın. Üzerine dövülmüş ceviz ve az toz zerdeçal serperek servis edin. Akşam yemeğinden sonra 2 su bardağı limonlu su için.
Ara: 1 fincan sinameki çayı
ÜÇÜNCÜ GÜN
Aç karnına: 1 çay bardağı taze salatalık, fesleğen, nane, maydanoz ve dereotundan hazırlanan sebze suyunu için.
Kahvaltı: 1 su bardağı toksin atıcı içecek: Katı meyve sıkacağına 3 dilim taze ananas ve çok küçük parça taze zencefili doğrayıp suyunu çıkarın.
1 tatlı kaşığı bal 3 adet yumurtanın beyazını zeytinyağı ve sevdiğiniz sebzeleri de kullanarak omlet şeklinde tüketin. Üzerine pulbiber ve kimyon ekleyerek lezzetlendirin. Toksin atıcı salata: Kurutulmuş domates, közlenmiş tatlı kırmızı biber ve taze maydanozu çok ince dilimler halinde kesin ve harmanlayın. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve çok az sumak ekleyerek lezzetlendirin. Kahvaltı sonrası 1 büyük su bardağı içine limon sıkılmış ılık su için.
Ara: 1 su bardağı toksin atıcı içecek: 2 orta boy yeşil elma ve çok küçük parça taze zencefili doğrayıp katı meyve sıkacağından suyunu çıkarıp için.
Öğle: 4-5 adet kurutulmuş patlıcandan yapılmış bulgurlu zeytinyağlı dolma 1 kase domates çorbası Toksin atıcı salata: 2 adet taze pancarı rendeleyin. Üzerine 1 adet tatlı kırmızı biber, taze fesleğen, 1 adet kuru soğan ve 1 diş sarımsağı ince doğrayın. Üzerine az limon sıkıp, pulbiber ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile lezzetlendirin. Öğle yemeği sonrası 2 su bardağı limonlu su için.
Ara: 3 adet kuru incir
Akşam: 1 tabak zeytinyağlı nohut yemeği 1 kase domates soslu tam buğday unundan yapılmış spagetti Toksin atıcı salata: Taze domates, taze salatalık, taze maydanoz, taze yeşil biber ve kuru soğanı ince doğrayın zeytinyağı ile harmanlayın. Üzerine dövülmüş ceviz ve az toz zerdeçal serperek servis edin. Akşam yemeğinden sonra 2 su bardağı limonlu su için.
Ara: 1 fincan sinameki çayı
Hem toksin atan hem de özel fonksiyonu olan çaylar
Bu kılavuzdaki çayları gün içinde istediğiniz kadar tüketebilirsiniz. Çayları hazırlarken eğer bulabilirseniz taze yaprakları yoksa kuru formlarını büyük su bardağına az koyup en az 3-5 dakika demleyip süzmelisiniz. Eğer içine buz eklerseniz soğuk olarak da tüketebilirsiniz.
Kahvaltı ve yemeğin ardından hazmı kolaylaştırmak için papatya, biberiye veya karahindiba tercih edin.
Gün içerisinde toksinlerin atımına yardımcı olmak için taze hazırlanmış ıhlamur, rezene ve yeşil çay için.
Spor yaparken içilebilecek taze hazırlanan ıhlamur veya melisa çayı terlemeyi artırır, öncelik verin.
Taze hazırlanan papatya, adaçayı, anason, melisa, rezene, hindiba, nangibi çaylar yatıştırıcı etki gösterir, bağırsak ve midedeki gazı giderir.
Gece yatmadan iki saat önce içebileceğiniz, laksatif etki yaparak bağırsakları rahatlatabilecek taze hazırlanan sinamekiyi mutlaka tüketin.