Kentte tarımsal verimliliği artırmak amacıyla Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP), Çorum Ziraat Odası ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından hayata geçirilen iki farklı proje kapsamında satın alınan makineler teslim edildi. DOKAP ve Ziraat Odası'nca hayata geçirilen "Zirai Mücadelede İHA Kullanım Projesi" kapsamında satın alınan insansız hava aracı Ziraat Odası'na, yine DOKAP ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından hazırlanan "Yemde Birlik Gücü Projesi" kapsamında satın alınan kombine silaj rulo balya makinesi törenle teslim edildi.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde düzenlenen törene, CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Vali Yardımcısı Muhammed Gürbüz, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, Tarım ve Orman İl Müdürü Hayrullah Göktekin, İl Genel Meclis Başkanı Muhammed Fatih Temur, MHP İl Başkanı Mehmet İhsan Çıplak, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Ziraat Odası Başkanı Adem Özdemir, ÇESOB Başkanı Recep Gür ile üreticiler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Tarım ve Orman İl Müdürü Hayrullah Göktekin, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, Ziraat Odası Başkanı Adem Özdemir, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, İl Genel Meclis Başkanı Muhammed Fatih Temur birer konuşma yaptı.
Tarım ve Orman İl Müdürü Hayrullah Göktekin, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, tarımsal verimliliğin artırılması noktasında önemli bir adım attıklarını söyledi. Çorum Ziraat Odası Başkanı Adem Özdemir de 2 yıl önce görülen aşırı yağışlar nedeniyle çiftçinin ilaçlama yapmak için araziye girememesinden ötürü zirai insansız hava aracı temin etmek üzere proje hazırladıklarını bildirdi. Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya ise yeni alınanla birlikte 5 balya makinesine sahip olduklarını, çiftçilere yerine de zamanında hizmet verdiklerini kaydetti. Kaya, "7 yıldır proje odaklı çalıştık. Üreticiye katkı sağlamak için çalıştık. Bölgenin en büyük laboratuvarını kurduk. Silaj paketleme makinesinden 5 tane makinemiz oldu. 4-5 yıldır sözleşmeli olarak 4 bin ila 5 bin dönüm arası alternatif ürün mısır silajı ektiriyoruz. Bunu biçecek makinemiz yoktu. Bu işler şevkle, aşkla, mücadeleyle oluyor. Üreticinin, köylünün dertleriyle dertlenerek oluyor. Üreticimizle birlikte el ele vererek birliğimizi, kooperatiflerimizi büyüttük. Bu çok büyük başarı" ifadelerini kullandı.
İl Genel Meclis Başkanı Muhammed Fatih Temur da Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün son 5-6 yıldır güzel projelere imza attığını belirterek başarılar diledi. Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat ise kaba yem üretiminin artışına dikkat çekerek, "Bu bizim idarecilerimizin başarısıdır. Devletimizin, siyasetimizin, valiliğimizin bu konuya sahip çıkmasından kaynaklanıyor" diye konuştu. Konuşmaların ardından tören makinelerin teslim edilmesi hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.