Kayısılı dondurma
4 kişilik
Malzemeler
1 su bardağı süzme yoğurt
250 gram kayısı
3-4 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı
Meyveleri yıkayın ve rondodan geçirin. Bal ve süzme yoğurt ile karıştırın. Tadını kontrol edin. Yayvan bir kaba aktarın, her saat başı çıkartın ve çatalla karıştırın. Bunu 3 kez tekrarlayın. Bu dondurmanın püf noktası; tadı sevdiğiniz tatlı oranından biraz daha fazla tatlı olmalıdır. O yüzden buna dikkat ederseniz tatlı oranı sevdiğiniz gibi dondurmalarınız olacaktır.
Çilekli damla çikolatalı dondurma
4 kişilik
Malzemeler
2 adet olgun muz
250 gram çilek
3-4 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı damla çikolata
Hazırlanışı
Muzları ve çilekleri yıkayın. Rondodan geçirin. Balı ilave edin. Daha sonra tadını kontrol edip damla çikolataları ekleyin ve karıştırın. Kalıplara dökün. Donunca servis yapın.
Çikolatalı dondurma
4 kişilik
Malzemeler
Yarım kilo keçi sütü
1 yemek kaşığı tam buğday unu
1 yemek kaşığı pirinç unu
1.5 yemek kaşığı kakao
3/4 su bardağı pekmez
1 tatlı kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Yağ dışında tüm malzemeyi muhallebi kıvamına gelinceye değin karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca yağı ilave edin. 1 ufak kase ayırın. Kalanını kalıplara aktarın. Donunca çıkartın. Ayırdığınız muhallebiye batırın ve servis yapın. Muhallebi kıvamı yoğunlaşmışsa az süt ilavesi ile ocakta kıvamı açın ve ılıtın ondan sonra dondurmaları batırın ve servis yapın.
Hazırlayan: İpek KUŞÇU