?I-SİZE UYUMLU OTO KOLTUĞU SEÇİN
Çocuğun boyuna, kilosuna, yaşına ve kullanılan arabaya uygun koltuk seçilmelidir. Her oto koltuğunun kilo ve yaş sınırı farklı olabilir. Mümkünse Avrupa Birliği yeni güvenlik yasasına (I-Size) uyumlu oto koltuğu almaya özen gösterilmelidir. Testlerde başarılı sonuçlar alarak güvenliğini kanıtlayan, sertifikası bulunan onaylı koltuklar tercih edilmelidir.
ÇOCUĞUNUZU ÖN KOLTUĞA OTURTMAYIN
Oniki yaşın altındaki çocukların ön koltuğa oturmaları çok risklidir. Bu yaşın altındaki çocukların ön koltuğa oturtulması hava yastığı ile boğulma, camdan fırlama ve benzeri birçok riski de beraberinde getirmektedir.
OTO KOLTUK KEMERİNİ KONTROL EDİN
Çocuğunuzun, her seyahat esnasında güvenli bir şekilde bağlanmış olduğunu kontrol edin. Çocuğunuzun otomobil içindeki güvenliğini daha çok arttırmak için başvurulan bu yöntem sayesinde daha güvenli yolculuklar mümkün.
ASLA YALNIZ BIRAKMAYIN
Market, para çekme ve benzeri kısa işlemler için dahi olsa çocuk arabada yalnız bırakılmamalıdır. Özelikle yaz aylarında araba içindeki sıcaklık, çocuklarda sıcak çarpması ve sıvı kaybı gibi nedenler dolayısıyla ölümcül sonuçlara neden olabilmektedir.
ELLERİNİN VE PARMAKLARININ SIKIŞMAMASINA DİKKAT EDİN
Araç içinde sürekli hareket halinde olan çocuklar, farkında olmayarak ellerini kapı bölgesine yakın noktalara koyabilirler. Bu nedenle, özellikle kapıları açıp kapatırken dikkatli olunmalıdır. Ayrıca, camların da kapıların da çocuk kilidi ile koruma altına alınmış olması, araç içindeki güvenliği artıracaktır.
BEBEK İZLEME AYNASI KULLANIN
Araç sürücüsünün yola odaklanması öncelikli amaç olmalıdır. Dikiz aynasından sürekli çocukları izlemek, arada sırada arkaya dönerek çocukları kontrol etmek sürücünün dikkatini dağıtacak ve kaza yapma riskini artıracaktır. Bebek izleme aynası kullanarak sürücünün sürekli arkasına dönerek dikkatinin dağılması engellenebilir.