BESLENME
Sofraya oturun, ona özgürlük tanıyın, kendi kendine yemesine izin verin. Kendi tek tip yemek seçebilir, herkesin beslenme alışkanlığı farklıdır, bazı bebekler 2-3 çeşit ve günde 5-6 öğün yiyebilir, bazıları da 2-3 öğün ve tek tip yiyebilir, çok fazla zorlamayın ona saygı duyun. Kilo ve boy gelişimi iyi ise çok dert etmeyin. Yavaş yavaş pastörize inek sütüne sulandırarak vermeye başlayabilirsiniz. Ve tebrikler! Bebeğiniz 1 yaşında. Pasta tercihinizi meyveliden yana kullanmaya ve ona çok fazla krema ya da çikolata yedirmemeye, ağırlıklı olarak meyvelerden vermeye dikkat edin!
UYKU
Uykusu düzenlidir, akşam yatmadan önce banyo yaptırır yatırırsanız sabaha kadar hiç uyanmadan uyuyabilirler. Öğlen uyku düzeni değişen bebeğiniz artık kısa 2-3 öğle uykusu yerine bir uzun uyku düzenine geçecektir. Eğer geçmiyorsa bu düzene alıştırmaya çalışın. Bunun için sabahlar bebeğinizi erken kaldırmanız gerekebilir. Bazı bebekler bu düzene hemen alışabilirler ancak bazılarının alışması aylar alabilir. Bu noktada sabırlı olmanız gerekiyor.
FİZİKSEL GELİŞİM
Artık yürümeye başlayabilir, yürümeye başladığında yürüme yerine koşmayı tercih edecektir. Oyuncak tercihinde bulunabilir. En sevdiği bir iki oyuncağı vardır, hep onlarla oynamayı tercih eder. Hep sizi takip eder ve yaptığınız her şeyi beynine kaydeder. Bebeğinizin nasıl gelişmesini istiyorsanız onun yanında o şekilde davranın. Giyinip soyunmaktan hoşlanır. Topla oynamaya başlayabilir. Bu dönemde taklit yeteneği sayesinde göz kırpma gibi nadiren de olsa yaptığınız ilgi çekici hareketleri yapmaya başlayacaktır. Ayrıca baş ve işaret parmaklarıyla nesneleri tutabilir, ellerine -boyutları uygun olduğu sürece- ikiden fazla nesne alabilirler.
SOSYAL GELİŞİM
Yavaş yavaş yaşıtlarıyla ilgilenmeye başlar, onlarla oyun oynamaktan zevk alır; fakat paylaşma mefhumu hala gelişmemiştir. Duygulanımı gelişmiştir eğer bir şey yaptığında ona gülmüşseniz çok hoşuna gider ve tekrar tekrar yapıp sizin tepki vermenizi ister. Top oynayabilir, ona gidip kibarca isterseniz verir, eğer sertçe isterseniz vermez. Verdiğiniz basit komutları yerine getirebilir. Çocuklu ailelerle bir araya gelirseniz sosyalleşmesi daha hızlanır. Her ne kadar yaşıtlarıyla oyun oynamaktan hoşlansa da paylaşma duygusu henüz gelişmediği için arkadaşları ile arasında ufak kavgalar yaşanabilir. Özellikle arkadaşları ile bir aradayken arkadaşının alıp oynamak isteyeceğini göz önünde bulundurarak en sevdiği oyuncakları ortaya çıkarmamakta fayda var
AŞI TAKVİMİ
Kızamık Kızamıkçık Kabakulak