4 aydır yoğun bakımda tutulan Müslüm Gürses'ten kötü haber geldi. Geçirdiği by-pass ameliyatının ardından yoğun bakıma alınan sanatçı Müslüm Gürses hayatını kaybetti.
Müslüm Gürses'in sağlık durumuyla ilgili en son bilgi Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun twitter adresinden geldi. Sağlık Bakanı
Mehmet Müezzinoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabında Gürses'i kaybettiğimizi yazdı.
Gerçek adı Müslüm Akbaş olan ünlü sanatçı 7 Mayıs 1953'te Şanlıurfa'da doğdu.Genelde arabesk türünde söyleyen Gürses, bunun yanında Klasik Türk Müziği, türkü hatta rock müzik tarkında şarkılara da albümlerinde yer verdi.
Tarzı sayesinde ses sanatçıları arasında farklı bir yer edinen Müslüm Gürses daha çok hüznü, sevgiyi ve acıyı anlatan albümler yaptı. Sadık bir hayran kitlesi olan Gürses sevenleri tarafından Müslüm Baba olarak adlandırılırdı.
Çocukluğu
7 Mayıs 1953'te Şanlıurfa`nın Halfeti ilçesinin Fıstıközü Köyü'nde Emine ve Mehmet Akbaş çiftinin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası rençberlik yapardı, bağlama çalmayı bilirdi. Daha sonra Ahmet ve Zeyno adında bir erkek bir de kız çocukları oldu.
Çocukluğunun ilk yıllarını Şanlı Urfa`da geçirdikten sonra, ekonomik nedenlerden dolayı ailecek Adana'ya göç ettiler. Daha sonra annesi Emine hanım ve ardından da erkek kardeşi Ahmet hayata veda etti. 1968 yılında henüz 15 yaşındayken , bir çay bahçesinde şarkılar söylemeye başladı. Terzi çıraklığı yaptı, o yıllarda şans eseri bir gazinoda sahneye çıkarak sanat yaşamının kapısını araladı.
Babanın İlk Sanat Yılları
1968 yılından itibaren piyasaya ilk 45'likleri çıkarmaya başladı.Bu dönemde plakları Palandöken ve Hülya Plak firmaları tarafından yayınlanmıştır. Sevda Yüklü Kervanlar ise Müslüm Gürses`in çıkış parçasıdır. Bu plaktan Adana`ya dönmüş, bir müziğe kesin dönüş yaptı.
Trafik kazası
Bir süre müziğe küsmüştür. Müslüm Baba`nın hayatındaki en talihsiz olaylardan biri Tarsus`tan Adana`ya dönerken geçirdiği trafik kazasıdır. 1978 yılında vuku bulan bu kazada Müslüm Gürses ölümden döndü. Alnı çok ciddi biçimde zedelendiğinden dolayı, kafasına beynini koruyacak plaka takıldı. Bu kazadan dolayı koku alma duyusunu neredeyse tamamiyle yitirdi. İşitme duyusu da ciddi biçimde zarar gördü. Sorulara geç veya ilgili görünmeyen cevaplar vermesi, sanıldığının aksine sürekli alkollü olduğundan değil, hastalığından dolayıdır.Ayrıca Müslüm baba bu talihsiz kazadan sonra öldü sanılarak Adana'da bir hastanenin morguna konulmuştur.Ancak Müslüm Baba bunun da üstesinden gelmeyi bilmiş ve morgdan kendi çabasıyla çıkmayı başarmıştır.
Sonraki sanat yaşamı
Daha sonra hayata sıkı sıkı tutunan Müslüm Gürses, oyuncu Muhterem Nur`la hayatını birleştirdi. Muhterem Nur da daha çok Muhterem Hanım olarak bilinir. Ard arda çıkardığı kasetler sayesinde şöhreti gün geçtikçe yayılan Müslüm Gürses, zamanla arabeskin babası oldu. Piyasada kaç tane kaseti olduğu tam olarak bilinememekle beraber, yasal 75 civarı korsanla birlikte 100`lerce olduğu tahmin edilmektedir. Ayrıca en çok satan albümünün de Küskünüm`ün olduğu sanılmaktadır.