Doğadan topladıkları çiçekler, taşlar gibi materyallerle süsledikleri epoksi eserleri, 24 saat kürleşme sürecinin ardından dekoratif tablolar haline geliyor. Kursa hobi amaçlı katılan kadınlar, kısa sürede öğrendikleri epoksi sanatını kazanca dönüştürerek hem kendilerine yeni bir beceri kazandırıyor hem de ek gelir elde ediyor. Kursiyerlerden üniversite öğrencisi Rübeyda Doğan, yaz tatilinde kendisine bir hobi edinmek için araştırma yaparken Ağrı Halk Eğitimi Merkezi'nin internet sitesinde epoksi kursunu keşfettiğini belirterek, kursa başvurduğunu söyledi.
Doğan, epoksi sanatıyla tanıştıktan sonra bu hobiyi gelir kapısına dönüştürdüğünü belirterek şunları ifade etti:"Yaz tatilimi değerlendirmek amaçlı bir hobi edinmek istiyordum. Ağrı Halk Eğitimi Merkezi'nin internet sitesinde Epoksi kursunu gördüm ve çok beğendim. Acaba bunu yapabilir miyim diye düşündüm ve başvurdum. Başvurum kabul edildi ve hemen çalışmalara başladım. İlk başta küçük projeler yaptık, sonrasında bunları büyüterek tablo ve saatlere dönüştürdük. Yaptığımız çalışmalar çevremde büyük beğeni topladı. Bazı tablolarımı tamamladıktan sonra bir çevre edindim ve tablolarımın talepleri artmaya başladı. Üniversite dışında para kazanmak isteyen biri için bu gerçekten büyük bir fırsat oldu. Üniversiteden sonra da bu çalışmaları sürdürmeyi planlıyorum çünkü hem kazancı iyi hem de çok keyifli bir iş."
Epoksi sanatı usta öğreticisi Ülküye Gengörü ise kursun amacının kadınlara sosyal hayatlarına katılımda ve meslek edinmede yardımcı olmak olduğunu ifade etti. Kurs boyunca kadınların epoksi ve reçine kullanarak objeler, tablolar ve saatler yaptıklarını belirten Gengörü, atık camların geri dönüştürülerek sanatta kullanılmasının da kursun önemli bir parçası olduğuna dikkat çekti. Gengörü, "Hanımlara yönelik bu meslek edinme kursunda, gelen arkadaşlar hem meslek öğreniyor hem de çok güzel kazançlar sağlıyor. Epoksi ile çalışırken renkli boyalar, doğadan topladığımız çiçekler ve taşlar gibi materyaller kullanıyoruz. Ayrıca sanayiden temin ettiğimiz atık cam kırıklarını değerlendiriyoruz. Cam, piyasada oldukça pahalı olduğu için geri dönüşümle maliyeti en aza indiriyoruz" dedi.
Kursun kadınlar tarafından büyük ilgi gördüğünü ve bu işin potansiyelinin çok yüksek olduğunu vurgulayan Gengörü, kursiyerlerin yapımı kolay olan bu sanatla hem gelir elde ettiklerini hem de keyif aldıklarını söyledi.