BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR
Kış mevsiminin gelmesiyle beraber tüketimi artan, grip ve soğuk algınlığına karşı korunmak için bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtilen turşu suyu, doğal antibiyotik görevi görüyor.
KIŞ AYLARININ VAZGEÇİLMEZİ
Havaların soğumasıyla beraber artan grip ve soğuk algınlığına karşı birçok yararı olan havuç, kornişon, salatalık, biber, sarımsak ve lahana yaprakları gibi sebzelerin, sirke, limon ve tuz desteğiyle yapılan turşular, özellikle kış aylarında vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
'EV YAPIMI TURŞU TERCİH EDİLMELİ'
Eskişehir Çarşı merkezinde turşu dükkanı bulunan Ünal Atalay, kış aylarında turşu suyu tüketiminin arttığını belirtirken, ev yapımı turşu suyunun tercih edilmesi gerektiğini ifade etti. Atalay, "Turşu ve turşu suyu doğal antibiyotiktir. Turşu suyunu kışın satıyoruz. Turşu suyu gribe karşı çok etkili.
SOĞUK ALGINLIĞINA KARŞI BİRE BİR
Soğuk algınlığına yakalandığını hisseden her vatandaş bir bardak turşu suyu içmeli. Ancak turşu suyu içmek isteyen vatandaşlarımız kesinlikle turşu dükkanlarına uğramalılar. Genelde marketlerde satılan hazır turşu suyunda koruyucu madde bulunduğu için uzun vadede sağlık sorunları oluşturabilir. Vatandaşların ev yapımı turşu suyunu tercih etmeleri gerekir" dedi.
Zorlu kış aylarında gribe karşı ilaç tedavisinden sakınan vatandaşların, doğal antibiyotik olarak adlandırılan turşu suyu tüketimi ilgili uzmanlar tarafından da tavsiye ediliyor.