NERGİS KÖK (18)
GOLF SAYESİNDE İLK KEZ YURTDIŞINA ÇIKTIM
"Serik Lisesi üçüncü sınıfta okuyorum. Golfe başlayalı beş yıl oldu. Amcamın oğlu hepimizin idolü oldu. Onun peşinden ben başladım, sonra kardeşim geldi. İlk altı ay sıkı bir çalışmadan geçtim. İlk yıl Türkiye Cumhuriyet Kupası'nda birincilik aldım. Sonra büyük turnuva için İtalya'ya gittim. Hayatımda ilk kez, golf sayesinde yurt dışına çıktım. Benim ruhum golf oldu. Golf için okuyorum. Golf demek, hayatım demek! Bireysel bir spor ama aynı zamanda arkadaşlarının seni desteklediğini hissediyorsun. Hocanın seni desteklediğini hissediyorsun. O güvenle çıkıyorsun sahaya..."
BEKİR KARA (ANTRENÖR)
BIRMINGHAM'DA GOLF BÖLÜMÜNDEN MEZUN İLK TÜRK
"Ben 11 yaşımda geldim. Yeşilvadi köyünde doğdum. Dağ köyüdür. Antalya'nın en uzak köyüdür. İlkokul bittikten sonra devam etmek istedim ama köyde birleştirilmiş köy okulu vardı. Babamla annem beni Serik'teki akrabalarımıza emanet etti. Tek başıma Serik'e geldim. Akrabam National Golf Club'da çalışıyordu. Ben de harçlığımı çıkarmak için 'caddy'lik yapmaya başladım. Oyuncuların golf çantasını taşıyordum. Beni Bülent Baba keşfetti. 2001 yılında Türkiye Yıldızlar Golf Turnuvası vardı, orada birinci olunca National Golf Kulüp'te 2005 yılında profesyonel kategoriye geçtim; 2007 yılında İngiltere'ye dil okuluna gittim. Daha sonra aynı yıl İngiltere'de Dünya Golf Hocaları Birliği'nin açmış olduğu kursa katıldım. İngilizcemi geliştirdikten sonra İngiltere'deki Birmingham Üniversitesi'nde dört yıl boyunca golf ekipman teknolojileri, spor bilimleri, golf koçluğu, golf business okudum. Bu bölümü bitiren ilk Türk oldum. Antalya'ya dönünce golf hocalığından ziyade çocuklara adadım kendimi. 12 çocukla başladık, 80 çocuğa ulaştık. Bir öğrencimizin babası Çocuk Esirgeme Kurumu'nun müdürüydü. Dedik ki Bülent Baba ile 'Oradan çocukları alalım, yetiştirelim.' Yedi-sekiz yaşında çocuklar aldık. Şu anda beş yıldır yetiştirdiğimiz çocuklar var. Onların içinde 9-12 yaş kategorisinde Fevzi Asker, Türkiye Şampiyonu. Şu anda Antalya Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan 12 öğrencimiz var. Şöyle bir sıkıntımız oluyor. Yetiştiriyoruz onları, sonra ailesi, akrabası Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan geri alıyorlar onları. Anlatmaya çalışıyoruz; 'Çocuğunuz çok yetenekli, iyi bir geleceği olacak,' diyoruz, dinlemiyorlar. Sonra bu çocukların aileleri tarafından tekrar kuruma bırakıldıklarını görüyoruz. Fakat çocuk birkaç yıl antrenmandan uzak kaldığı için, iş işten geçmiş oluyor. Türkiye'nin değil, Avrupa'nın en iddialı kulübüyüz. Bütün şampiyonlar bizim kulüpten yetişiyor. Serikli çocukların yeteneğini de yabana atmamak lazım . Hepimize, ben de dahil babalık yapıyor Bülent Göktuna. Elinde ne varsa veriyor. Çocukların iyi bir golfçü olmasını istiyor, onların mutlu olmasını istiyor."
BÜLENT GÖKTUNA: ÇOCUKLARIM
YABANCI DİLİ, İNGİLİZ HOCALARDAN ÖĞRENDİ
"80'e yakın çocuğum var. Onlar benim için çok önemli. Bazıları, Antalya Yetiştirme Yurdu'ndan aldığımız çocuklar. Hepsini servislerle kurumdan, evlerinden alıp akşam evlerine bırakıyoruz. İngilizce öğrenmelerini istedim. Hocalarını İngiltere'den getirttim. İngiltere'de işçisi de zengini de golf oynar. En başta çocuklar isteksizdi. Hayatlarında ilk kez golf sopası görüyorlardı. Sonra yavaş yavaş içine girince, tutku gelişti. Golf, hayatları oldu. Biz yedi yaşında aldık. Şu an en büyüğü 22 yaşında. Bu akademiyi başarı ile sürdürüyoruz. Aralarında bir işçi kızı olan 17 yaşındaki Aylin (Erçel) ilk defa Avrupa Kadınlar Şampiyonası'nda yarışacak. Sadece golf eğitimi değil, her şeyden önce yaşamla ilgili eğitim vermeye başladık. Ahlaki değerler nedir? Karşınızdakilere nasıl hitap edilir? Yemek adabını öğrettik. Çatal bıçak nasıl tutulur? Peçete neden kullanılır? Nerede durur? Masaya eller nasıl konulur, konulmaz? Her şeyi öğretiyoruz. Çünkü çocuklarımız Türkiye'yi yurt dışında temsil edecekler. İyi temsil etmeleri lazım. Bu yüzden çok iyi İngilizce eğitimi veriyoruz. İstanbul'a gidiyor, turnuvalarda oynuyorlar. Mesela Kemer Country Club'ın zengin çocukları ile oynuyorlar ama onlarla eş değerler her açıdan. Spor psikologları, doktorları var. İrlanda Golf Milli Takımı'nın hocası danışmanlık vermeye gelir. Çocukların boyu sürekli uzadığı için özel 'fiting'ciler var. Senede dört defa geliyor, tek tek ölçümlerini alıyorlar. Sopaları İngiltere'de yapılıyor. Benim en büyük sorunum çocukların okullardan sonra dershaneye gitmeleri. Golfe çok büyük engel. Aileleri okulu golften daha çok önemsiyor. Oysa golfte başarı elde ettiğinde yurtdışında burslu okuma imkanları var. Çocuklarıma güveniyorum. Belki hepsi dünya çapında meşhur golfçü olmayacak ama bu sektörde önemli görevler üstlenecekler. Akdeniz Üniversitesi ile bir çalışmamız var; orada golf bölümü açmak istiyoruz ki liseyi bitirdikten sonra devam edilebilsin. En büyük isteğim, ben ölmeden dünya şampiyonlar ligine çıkacak bir Türk golfçü görmek. Bu kişi, çocuklarımın arasından çıkarsa beni çok mutlu eder."