Türkiye'nin en iyi haber sitesi
Üzüm Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir? Üzüm Çekirdeği Neye İyi Gelir, Hangi Hastalıklara Faydası Vardır?
Giriş Tarihi: 24.02.2023 10:22 Güncelleme Tarihi: 24.02.2023 10:09
Siyah Üzüm çekirdeği antioksidandır. Vücudu, iç ve dış kaynaklı serbest oksijen radikallerinden ve diğer radikallerden korur.Üzüm çekirdeği özütü flavonoid denilen vitamin benzeri grupta, oligomerik protoantosiyanidin maddelerini içerir. Siyah Üzüm çekirdeğinin antioksidan özellikleri, antioksidan vitaminler olan C vitamininden 20 kat ve E vitamininden ise 50 kat daha fazladır.

Üzüm Çekirdeğinin Faydaları :

En güçlü antioksidan olduğu için kansere karşı koruyucudur
Kanser tedavisindeki olumsuzlukları giderir
Damarları korur, damar sertliğini önler, damar hastalıklarını tedavi eder
Kalp krizi riskini azaltır
Kötü kolesterolü azaltıp iyi kolesterolü yükseltir
Diyabet hastalarına iyi gelir
Kan damarlarını güçlendirir
Kılcal damarları güçlendirerek yüksek tansiyona iyi gelir
Gözdeki kılcal damarları güçlendirip kan dolaşımını hızlandırır
Gözün saydam tabakasını korur
Yaşla beraber artan görme bozukluklarını engeller
Katarakt oluşumunu engeller
Kan ve lenf dolaşımını düzenler
Cilt sorunlarına iyi gelir, cildi güzelleştirir ve cildin sarkmasını engeller
Alerjik problemleri önleyici özelliği vardır
Deri hastalıklarına iyi gelir
Diş eti kanamalarında tedavi edici özelliğe sahiptir
Toplardamar yetersizliklerinden kaynaklanan basur ve varise iyi gelir
C vitamininin etkisini artırır
Saç hücrelerini artırır
Kan yapar, kansızlığı önler ve kanı temizler
Böbrek ve bağırsakları çalıştırır
Romatizmaya iyi gelir


Kullanım Şekli

Bütün bu faydaların sağlanması için yapmanız gereken sadece üzüm yemek. Siyah üzümün çekirdeğinin daha faydalı olduğu klinik araştırmalar sonucunda ispatlanmıştır. Üzümün yaş ya da kuru olması farketmemektedir. Yemesinin zorluğundan dolayı son günlerde çekirdeksiz üzüm daha çok tüketilmektedir.Şüphesiz meyve olarak üzüm çok faydalıdır fakat çekirdeğinin faydaları da çok fazla olduğu görülmektedir. Eğer çekirdeklerini yiyemiyorsanız havan yardımıyla ezerek un haline getirip de tüketebilirsiniz.
SON DAKİKA