Karnıyarık, Osmanlı mutfağından günümüze miras kalan bir yemek. Osmanlı döneminde saray mutfağında da sıkça yapılan bir tarif olduğu biliniyor. İşte günümüzde hala en sevilen lezzetlerden biri olan karnıyarık tarifi...
Fırında makarna, sıcacık ve lezzetli bir seçenek arayan herkesin favorisi olabilecek bir yemektir. Hem kolay hazırlanır hem de çeşitli malzemelerle zenginleştirilebilir. Bu tarifte, fırında makarnanın evinizde nasıl muhteşem bir lezzete dönüştüğünü adım adım anlatıyoruz...
Fıstık ezmeli kurabiye, basit malzemelerle hazırlanan, enfes bir tatlı atıştırmalıktır. Bu kurabiyeler, her lokmasıyla size lezzetli bir deneyim sunar ve yapılışı oldukça kolaydır. Sadece birkaç basit malzeme ve birkaç adımda, evinizin sıcaklığını ve tatlı bir aromayı hissedeceğiniz muhteşem atıştırmalıklar elde edebilirsiniz. İşte fıstık ezmeli kurabiye tarifi...
Elbette! Pierogi, Polonya ve genel olarak Doğu Avrupa mutfağının önemli bir parçasıdır. "Pierogi ruskie", özellikle Polonya mutfağında yaygın olarak tüketilen bir pierogi çeşididir. "Ruskie" terimi, adını iç malzemesinde kullanılan beyaz peynirden (veya lor peynirinden) alır. Polonya'da pierogi, özellikle Noel veya Paskalya gibi dini bayramlarda ve diğer özel günlerde sıkça tüketilen geleneksel bir yemektir. Ayrıca Polonya mutfağı restoranlarında ve sokak yiyecek satıcılarında da yaygın olarak bulunabilir.
Makarna, her öğünde en çok sevilen tariflerden biri. Üstelik birkaç püf noktasıyla dakikalar içinde yiyebileceğiniz en lezzetli makarnayı hazırlayabilirsiniz. İşte tam kıvamında o tarif!
Gerçek adı 'dulce de leche' olarak bilinen ve İspanyol mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İspanya'da popüler olup tüm dünyaya yayılan ve ülkemizde de sevilerek tüketilen süt reçeli, sadece birkaç malzemeyle yapılıyor olmasıyla kolaylık sağlar. Kendine has özel lezzetinin yanı sıra pek çok da faydası bulunan süt reçeli, özellikle gelişim çağındaki çocuklar tarafından sık sık tüketilmesi gerekir.
Yumuşacık dokusu ve taze dereotu kokusuyla damakları şenlendiren dereotlu poğaça, Türk mutfağının vazgeçilmez atıştırmalıklarından biridir. Bu pratik tarifle, evinizin konforunda enfes poğaça lezzetini yakalamak artık çok kolay! İşte, dereotlu poğaçanın adım adım yapılışı ve püf noktaları...
Churros, İspanyol mutfağının sevilen bir tatlısıdır. Çıtır dış kabuğu ve yumuşacık iç kısmıyla tanınan bu lezzet, genellikle tarçın veya pudra şekeri ile servis edilir. Hazırlanması oldukça kolay olan churros, evde yapılabilen enfes bir atıştırmalıktır. Sıcak ve taze olarak servis edildiğinde, misafirlerinizin ve ailenizin favorisi olacak bu lezzetli atıştırmalık, özellikle çikolata sosu ile servis edildiğinde bir başka lezzete dönüşür.
Antep Katmeri'nin tarihi oldukça eskilere dayanmaktadır. Katmer, 16. yüzyıldan beri Osmanlı mutfağında önemli bir yere sahiptir. Antep Katmeri'nin ise bu geleneksel katmerden farklı olarak, Gaziantep'e özgü bir lezzet olduğu düşünülüyor. Antep fıstığı ve yufkanın muhteşem uyumunu sunan bu tarif, aynı zamanda prafik bir şekilde yapmanıza imkan tanıyor. İşte o tam kıvamında o lezzet...
Yoğurtlu, naneli ekşili köfte çorbası, Türk mutfağının zengin bir lezzetidir ve özellikle Gaziantep mutfağının önemli bir örneğidir. Ferahlatan bir lezzet, olmasının yanı sıra protein oranıyla birlikte oldukça doyurucu bir lezzet.