Akıllı telefonları elimizden düşürmüyoruz. Televizyon karşısına geçince telefonları sadece kumanda cihazı olarak değil istediğimiz içeriğe ulaşacağımız ekran gibi kullanmaya başladık. Artık karşımıza çıkan her ekran bizim kişisel televizyonumuz haline geliyor. Her yıl yeni bir deneyim üzerinden satışlarını artıran televizyon üreticileri, kişiye özel içerik ve ultra HD (4K) yayın kalitesi konusunda 2014'te önemli adımlar attı.
KANALLAR CEPTE
Artık tüm akıllı ve ultra HD televizyon modellerinde WiFi anteni standart. En önemli sıkıntı hâlâ arayüz yazılımları ve kolay kullanım özellikleri. Çünkü televizyon nereden baksanız kişisel bir üründen çok ortak kullanım aracı. Televizyonun işleyiş şekli internet bağlantısından belli oluyor. Her kullanıcıdan elde ettiği deneyimleri bilgisayar gibi internet üzerinden izleme alışkanlıklarımızı takip ediyor. Sonuçta yayın saatlerini sizin belirlediğiniz, kişiselleşen bir televizyon kanalınız oluyor. Oyun oynayan, internetten film izleyen, tablet ya da telefondaki içeriği televizyon ekranına yansıtan kuşak, TV kanalı tutsaklığından farklı davranıyor. Yeni kuşağın deneyimi akıllı telefondaki kadar özgürce müdahale edebileceği bir ekrana sahip olmak. Bu yüzden akıllı telefonla neler yapılıyorsa televizyon ekranında da benzer deneyim yaşaması için tüm mobil cihazlarla uyumlu televizyon seçmek gerekiyor.
11 BİN TV KAVİS ALDI
Akıllı
televizyon özellikleri dışında tasarım olarak da farklı yöntemler deneyen üreticiler 2014'te kavisli televizyona merak sardı. Samsung kavisli ekran konusunda Türkiye'de ve dünyada LG ile birlikte en çok yatırım yapan marka oldu. Türkiye'de 2014'ün aralık ayına kadar sadece Samsung, 11 bin kavisli televizyon sattı. Kavisli ekranlar için farklı bir bant tasarımına ihtiyaç duyulduğundan neredeyse her televizyon için ayrı çaba harcamak gerekiyor.
HEM KUMANDA EDİN HEM İÇERİĞİ İZLEYİN
Androıd
ve iOS işletim sistemi kullanan tüm telefon ve tabletler farklı uygulama ve aksesuvarlarla TV'leri kumanda edebiliyor. Üstelik sadece telefon değil, akıllı saatler de kumanda olarak kullanılıyor. Telefonun kumanda olması için WiFi ya da Bluetooth gibi kablosuz ağ teknolojileri kullanılıyor. Samsung, LG, Sony gibi hem TV hem akıllı telefonu olan markalar, cihazları kendi arasında konuşturuyor. Apple TV, Google Chrome gibi akıllı kutular tablet ve telefonlardaki içeriğin dev televizyon ekranlarına taşınmasını sağlıyor.
PİLLİ KILIF İ-BLASON
Telefonlar gücü kılıfından alıyor
Telefonların pil sorunuyla kılıfı aynı anda çözmek mümkün. iPhone 6 için geciken bu cihazlar konusunda yeni ürünler arka arkaya çıkıyor. 3100 mAh Pil ömrü iPhone 6 için yeterli. iPhone 6 Plus için de çözüm bulunuyor. Yaklaşık 70 gram ağırlığındaki kılıf kolay kullanıma sahip olsa da çok ince dediğimiz cihazların daha kalın olmasına sebep oluyor. MicroUSB şarjından pil dolduruluyor. Böylece gün içinde priz arama derdinden kurtuluyorsunuz.
PİL SORUNU DEPOLU ÇÖZÜMLER
Şarj ömürleri kelebekten bile kısa
Kullandığımız
akıllı telefonların en büyük derdi pil. Herkes elinde şarj aleti elektrik prizi bulma oyunu oynuyor. Pil aksesuvarları belki de yıl başının en mutlu edenleri rolünde. Fotoğraftan videolara, e-postalardan haritalara pek çok iş için akıllı telefonlara sarılıyoruz. Ve hep pil bitmesin istiyoruz. Oysa böyle tek taraflı bir aşk yok. Pil teknolojisi dedikleri olsa olsa karşılıksız aşk olur. Akıllı telefonların ekranı büyük pil derdi de.. Yapmak istediğimiz çok şey var ama pil ömrü dediğin kelebeğin ömründen bile kısa. Bu yüzden yanımızda mutlaka pil deposu taşımak zorunda kalıyoruz. Apple iPhone 6 Plus, Samsung Galaxy Note 4 gibi akıllı cihazları yoğun internet, video ve konuşma sonunda bazen 1 gün içinde şarj etmek gerekiyor. Bu konuda akıllı telefonların gereksiz antenlerini ve bildirimlerin kapatılması şart. Titreşim yine en çok pil tüketen yeteneklerden biri.
PİLLİ KILIF POWER SKİN
40 yıllık dost gibi yapışıyor
ıPhone
aksesuvar dünyasının en gözde telefonu. Çünkü kullanıcılar iPhone'a özel aksesuvar taşımayı seviyor. PowerSkin cepte taşımak çok rahat olmasa da işimizi görüyor. 4000 mAh pil depolama kapasitesi ile iPhone 6 için teorik olarak 2 kez, iPhone 6 Plus ise 1.5 kez şarj etme olanağı sunuyor. Cihazı şarj etmek için micro USB giriş kablosunu kullanmak yeterli oluyor. 2.1 A girişiyle hızlı şarj ediyor. Ancak iPhone taşıyanlara bir de Micro USB taşıtmak zor. Yine de telefona 40 yıllık dost gibi yapışması güzel.
GÜVENLİK TOR TARAYICI
Açık kapılardan casus giriyor
İnternetin arka kapısı diye tanıtılan yazılımlardan kimi zaman korsan kimi zaman da gizli servislerin parmak izleri çıkıyor. TOR yazılımı, hiçbir yerde iz bırakmayan internet tarayıcısı olarak adını duyurmuştu. Ancak Wired dergisi aslında TOR üzerinden en çok bilgi toplayan kurumun haber alma teşkilatı NSA olduğunu ortaya çıkardı. Saklanmak için bu yazılımı kullananlar verilerini kaptırmış oldu.