12 yılda Türkiye'deki eğitim zincirinin önemli bir halkası haline gelen Doğa Koleji, yeni eğitim-öğretim döneminde 104 kampusa ulaşmayı hedefliyor. Geçen yıl yüzde 50 büyüdüklerini söyleyen Doğa Koleji CEO'su Uğur Gazanker, 2011'de Türkiye merkezli Turkven'in ortaklığıyla büyümelerinin ivme kazandığını belirtti. Gazanker, bugün 70 bin öğrenci, 12 bin çalışan ve 1 milyar TL'lik ciroya sahip bir kuruma dönüştükleri bilgisini verdi.
100 BİN ÖĞRENCİ
Eylül 2015'te 150 kampus, 100 bin öğrenci, 16 bin çalışan ve 1.5 milyar TL'lik ciroya ulaşmayı planladıklarını belirten Gazanker, şu bilgileri verdi: "Doğa Koleji, yeni eğitim öğretim yılına 20 yeni kampus açarak başlıyor. Afyon, Edirne, Isparta, İskenderun, Samsun gibi merkezlerde ilk okullarımızı açtık." Gazanker, Doğa'nın 10 yıl boyunca kendi finans gücüyle büyüyen, kendine yeten bir marka olduğunu söyledi. Gazanker, şöyle devam etti: "Turkven'le yaptığımız yatırım ortaklığıyla profesyonel yapılanma ve kurumsallaşma hızımız arttı. Uluslararası vizyonumuzu, eğitime kurumsal bakışımızı, marka stratejilerimizi ve insan kaynakları kalitemizi sürekli geliştirdik."
KONSEPT UYGULAMASI VAR
Doğa Koleji, Beykoz kampusundaki doğal hayat temasından esinlenerek yola çıktığı "Doğa Konseptli Eğitim Modeli" ile sektörde fark yaratmayı hedefliyor. Gazanker, bunun Beykoz Doğa Kampusu'ndan çıkarak dünyada kabul gören, başarısı kanıtlanmış bir eğitim modeli haline geldiğini belirtti. Diğer kampuslarda uyguladıkları farklı konseptlerle de uluslararası alandaki başarılarını sürdürdüklerini dile getiren Gazanker, şöyle konuştu: "Doğa'yı diğer eğitim kurumlarından ayıran en temel özelliği eğitimde klasik kalıpları yıkarak, modern ve vizyoner modelleri hayata geçirmesi. Okullarımızda çocuklar her şeyi dünyanın en iyi öğretmenleri ve doğanın kendisinden öğreniyor. Doğayı temel alarak geliştirilen eğitim modelleri, klasik kalıplardan kurtulup 'yaparak ve yaşayarak öğrenme' anlayışını sistemli hale getiriyor."
EĞİTİMDE İÇERİK ARTACAK
Geçtiğimiz
aylarda Intel'le işbirliği yapan Doğa Koleji, Tuzla kampusunda yeni bir konsept olan bilişimin startını verdi. Yeni eğitimöğretim yılında kampusta eğitim materyalleri, öğrencilere etkileşimli bir dijital ortam sunulacak. Bu durum öğretmen, veli ve öğrencilerin ortak çalışma alanlarının artırılması sağlanacak. Materyaller dijital ortama taşınacak. Böylece zenginleştirilen içerikle standartların dışında bir eğitim ortamı sağlanacak.
İŞ HAYATINA HAZIRLIYOR
Uğur
Gazanker, İngilizce branş dersleriyle öğrencileri daha okul yıllarında iş hayatına hazırlayacak bilgiyi içeren proje çalışmaları yaptıklarını söyledi.