Alanya'nın tanınmış ailelerinden birine mensup 80 yaşındaki Abdurrahman Alaettinoğlu, doğup yaşadığı ilçesinde 3 ilköğretim okulu, 2 lise yaptırdı. İstanbul Vefa Ortaokulu'ndan mezun olduktan sonra ailevi nedenlerle eğitimini yarım bırakan Alaettinoğlu, memleketi Alanya'ya dönerek ailesiyle birlikte yaşamaya başladı. 1940'lı yılların sonunda yılanın ısırdığı annesini doktor bulamadıkları için kaybeden Alaettinoğlu, okulu yarım bıraktığı için büyük pişmanlık yaşadı. Abdurrahman Alaettinoğlu, 1950'li yıllarda evlenerek Nimet Alaettinoğlu ile mutlu bir yuva kurmayı başarsa da çiftin çocuğu olmadı.
Yıllarca tarım ve ticaretle uğraşan ve bu alanda önemli başarılar elde eden Alaettinoğlu, ilk okulunu 1994 yılında yaptırdı. Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu'nun önerisini değerlendiren Abdurrahman Alaettinoğlu, 1994 yılında eşi Nimet Alaettinoğlu adına 18 derslikli bir okul yaptırdı. Abdurrahman Alaettinoğlu, 2001 yılında bu kez de kendi adına 24 derslikli Abdurrahman Alaettinoğlu Lisesini inşa ettirdi.
Yaptırdığı iki okuldan sonra okul yaptırmanın önemli bir haz ve görev olduğunun bilincine varan Alaettinoğlu, 2002 yılında 24 derslikli Abdurrahman Alaettinoğlu İlköğretim Okulu'nu, 2003 yılında 24 derslikli Nimet Alaettinoğlu Lisesi'ni yaptırdı. Alaettinoğlu, 2005 yılında annesinin adına yine 24 derslikli Fatma Alaettinoğlu İlköğretim Okulu'nu öğrencilerin hizmetine sundu.
Yaptırdığı 5 okuldan 2'sinin arsasını da veren ve okulların tüm yapım maliyetini tek başına üstlenen Alaettinoğlu'nun eğitime katkısının, 30 milyon lirayı bulduğu bildirildi. Alaettinoğlu, ilçeye bir de fakülte yaptırma sözü verdi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Abdurrahman Alaettinoğlu'nun, eğitime çok önemli katkılar sağladığını belirterek, bu katkıların devam ettiğini söyledi.
Alaettinoğlu'nun birçok hayırseverden farklı olarak yaptırdığı tüm okulların tamamının masrafını üstlendiğini ve 2 okulun arsasını da bağışlayarak, 30 milyon liralık bir maliyeti üstlendiğini anlatan Köseoğlu, ''O, gerçekten büyük bir insan olduğunu gösterdi. Eğitime yapılan katkı, ülkeye yapılabilecek en önemli katkıdır. Sayın Alaettinoğlu da bu bilinçle, bizden gelen hiç bir talebe bugüne kadar (hayır) demedi'' diye konuştu.
Alaettinoğlu'nun, Alanya'da kurulma çalışmaları devam eden Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi'ne de destek sözü verdiğini dile getiren Köseoğlu, ''Üniversitenin kurulması halinde, bize bir mühendislik fakültesi yaptırmayı taahhüt etti'' diye konuştu.
Üniversitenin, gelecek yıl içerisinde kurulmasına kesin gözüyle baktıklarını vurgulayan Köseoğlu, Alaettinoğlu'nun, eğitime sağladığı katkıların Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından da taktirle karşılandığını kaydederek, TBMM Genel Kurulu'nda, Alaettinoğlu'na Devlet Üstün Hizmet Ödülü verilmesinin kararlaştırıldığını dile getirdi.
Alaettinoğlu'nun, yaptırdığı okullar ve diğer hayırlarla ilgili bugüne dek hiç bir yerde tek kelime konuşmadığının altını çizen Köseoğlu, ''Kendisi, yaptığı hayırlarla ilgili bilgi vermenin, ya da açıklama yapmanın, yakışık almayacağını, hayırları birilerinin bilmesine gerek olmadığını düşünüyor'' diye konuştu.